Skip to main content

Een geslaagde OFYR demo

Maandag 9 april en dinsdag 10 april kwamen telkens een 20-tal culinaire liefhebbers naar Erik's proeftuin, om te komen kennismaken met de OFYR.

Chefs Erik en collega zetten hun beste beentje voor, maar lieten eigenlijk vooral de OFYR voor zich spreken.

Met sprekend gemak toverden ze het ene smakelijke gerecht na het andere op de degustatie bordjes.

Er werd begonnen met Turks brood.  Doodgewoon, maar even op de OFYR, de juiste kruiden en wat zeezout maakte dit een knallend apertiefhapje.

Intussen lagen de groentjes voor de ratatouille al te grillen.  Fijnsnijden?  Doe maar gewoon op de OFYR, die kan daar tegen.  Alles samen in een potje, wat van Erik's supergeheime licht pikante tomatensaus erovereen en heerlijk.

Even de OFYR grill op de ring geplaatst, want nu kwam er een wokpan op het toneel.  Arroz, maar dan anders. Terwijl de rijst in een bouillon stond te garen, midden boven het grote houtvuur, werd op de ring een vacuüm voorgegaarde inktvis lichtjes aangebakken.  De combinatie was een spectaculair éénpansgerecht.

Ook vis, zelfs de meest delicate, is voor de OFYR geen probleem.  Wat schijfjes citroen en takjes dille op de buitenkant van de OFYR ring, de vis er boven op, en grillen maar. De ofyr geeft zoveel warmte dat dit gerecht kon geflambeerd worden, zelfs met gewone witte wijn.  Maar toch, zo beheerst en gelocaliseerd dat na afloop de schijfjes citroen zelfs nog niet verkleurd waren.  De snoekbaars was perfect gegaard en lekker.

Nog wat kippenspiesjes terwijl de grote stukken vlees lagen te garen, en dan inderdaad the main event.  Want waarvoor koop je voornamelijk een barbecue?  Juist:  grote stukken vlees.  En de chefs stelden niet teleur.  Een breydelhammetje om te beginnen, maar dan:  presa iberico, biefstuk van Holstein-rund, en als klap op de vuurpijl een gerijpte côte à l'os.  Wat een feest....

Terwijl het vlees gaarde nog snel even wat witloof op de grill-ring, stoven in boter, fijnsnijden, ook weer direct op de ring, en dan wat sterke koffie er over.  Smaakbommetje.

En hoezo kan je op een barbecue moeilijk dessert maken?  Poffertjes, geflambeerd met cointreau, en daar een appelsienensausje bij, een waarlijk spectaculaire afsluiting voor een heerlijke avond.

datum

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.